‘Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to‘

Authored by jutarnji.hr and submitted by ManusTheVantablack
image for ‘Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to‘

Nakon što se i u petak burno raspravljalo o setu antipedofilskih zakona i “zabrane izlaganja djece LGBT propagandi”, koje priprema Nikola Grmoja (Most), bezrezervnu podršku stranačkom kolegi na Facebooku je dao Božo Petrov, aktualni čelnik Mosta nezavnih lista.

- Smetam li nekome da reklamira svoja prava? Zbog čega netko ima problem kad ja izreknem svoj stav ili Nikola Grmoja svoj stav? Trebamo biti tolerantni. Očito su oni koji mene prozivaju radikalom zapravo čisti radikali, jer se ponašaju na način da svatko ima pravo samo na njihov stav.

Moje je legitimno pravo tražiti zaštitu za svoju djecu. To što sam tolerantna i mirna osoba, ne daje pravo manjini da mi nameće kako se trebam ponašati i što misliti.

Trebaju se probuditi u našoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to. Ali moraju shvatiti da ću se ja za svoju djecu boriti isto kao što će se oni boriti za svoju. Želim za svoju djecu ono što je društveni konsenzus i stavove temeljene na dokazima, a ne da mi manjina nameće što će učiti moja djeca i kako ću se ja osobno ponašati - objavio je Petrov na Facebooku.

Podsjetimo, Grmoja je i u petak ostajao pri svome stavu da se LGBT zajednica zalaže za cenzuru i bori protiv slobode govora.

- Podmeće mi se da sam izjednačio pedofile i LGBT osobe, koje nigdje nisam ni spomenuo, nego sam rekao da ću predložiti zakonski paket po kojemu će se oštrije kažnjavati pedofile, posebno svećenike i učitelje, odnosno one kojima je povjeren odgoj djece. Predložit ću i strože kažnjavanje izlaganja djece pornografiji i da ja kao roditelj imam pravo birati koja će se uvjerenja nametati mojoj djeci.

Ako netko misli da će mene ili moju djecu preodgajati ili da su me baka ili mama loše odgojili - dečki i cure, to neće proći. Ja ću se boriti za svoja uvjerenja, nikoga nisam uvrijedio i nijednu ružnu kvalifikaciju ni o kome nisam rekao - izjavio je Grmoja.

Modo44 on July 5th, 2021 at 10:29 UTC »

Pro tip: If a gay person proposes to you, you can say "no" if you don't want it.

leeuwvanvlaanderen on July 5th, 2021 at 08:56 UTC »

Can confirm, once they showed gay couples in advertising I couldn’t help but kiss the nearest man

ManusTheVantablack on July 5th, 2021 at 08:18 UTC »

Translation:

After a set of anti-pedophile laws and a "ban on exposing children to LGBT propaganda" prepared by Nikola Grmoja (Most) were discussed on Friday, Božo Petrov , the current leader of Most, gave his unreserved support to his party colleague on Facebook.

Do I bother anyone to advertise their rights? Why does someone have a problem when I express my position or Nikola Grmoja's position? We need to be tolerant. Obviously, those who call me a radical are actually pure radicals, because they behave in such a way that everyone has the right only to their position.

It is my legitimate right to seek protection for my children. Being a tolerant and calm person does not give the minority the right to impose on me how I should behave and what I should think.

They need to wake up in our Croatia and realize that they are minority and that we tolerate them. But they must understand that I will fight for my children just as they will fight for theirs. I want for my children what is a social consensus and evidence-based attitudes, and not that the minority imposes on me what my children will learn and how I will behave personally - Petrov posted on Facebook