Haaland kan knuse Liverpools drøm

Authored by dagbladet.no and submitted by Heimebane
image for Haaland kan knuse Liverpools drøm

Erling Braut Haaland måtte vente en time før han fikk satt sitt preg på oppgjøret mot Sander Berge og Genk, men hadde en fantastisk halvtime på banen med mål og målgivende.

Dermed er nordmannen den første tenåringen i turneringens historie som har scoret i sine fem første kamper.

Haaland var giftig nærmest umiddelbart etter han kom på og viste igjen hvilken god forståelse han har med spissmakker Hee-chan Hwang.

Rollene ha stort sett vært motsatt denne sesongen, men etter sju minutter på banen noterte Haaland seg for målgivende til lagkameraten.

Et kvarter før slutt fulgte Haaland opp med sin første virkelig sjanse, og var iskald alene med Genks keeper. Haaland satte ballen i mål, men til stor forundring for 19-åringen og alle som så kampen ble målet annullert av dommer Nick Walsh.

Reprisen viste at målet ble avblåst fordi lagkamerat Chan reiv ned en Genk-spiller i en løpeduell ved siden av Haaland.

-VAR stopper meg, så jeg er ikke helt ustoppelig. Jeg tror Chan (Salzburgs nummer 9) ikke ville at jeg skulle score mer mål, så han dro ned en mann, sier Haaland til TV 2.

Haaland måtte dermed vente på sin åttende Champions League-scoring, men tre minutter før slutt kom også Erling Braut Haaland på scoringslista.

Han vippet ballen over Coucke og i mål på lekent vis:

- Det var et skikkelig brøytemål, så det var bra. Det var en god del fra Haaland og det kunne vært mer, men jeg fokuserte bare på å komme inn og gjøre en forskjell og det syntes jeg at jeg greide, sier Haaland om Haaland.

Liverpool kunne ha tatt seg videre i Champions League onsdag kveld. Tre poeng mot Napoli ville ha sikret de regjerende mesterens sluttspillplass.

Liverpool fikk «bare» ett poeng, og siden Salzburg vant, kan Haalands mannskap sende Liverpool ut Champions League. De to lagene barker sammen i den siste gruppespillskampen 10. desember.

Vinner Salzburg der, står de lagene med like mange poeng, og da er det innbyrdes oppgjør som gjelder. Liverpool vant 4-3 hjemme på Anfield, så den østerrikske klubben har en fordel med tanke på bortemålene.

- Det blir et heftig oppgjør mot verdens beste lag, men vi er gode på hjemmebane, så det er bare å ta turen, sier Haaland til TV 2 om gruppefinalen.

Champions League, gruppe E Liverpool 5 3 1 1 11 - 8 10 Napoli 5 2 3 0 7 - 4 9 Salzburg 5 2 1 2 16 - 11 7 Genk 5 0 1 4 5 - 16 1

Genk – RB Salzburg 1-4, Liverpool – Napoli 1-1.

Genk – RB Salzburg 1-4, Liverpool – Napoli 1-1. Gruppe F:

Barcelona – Borussia Dortmund 3-1, Slavia Praha – Inter 1-3.

Barcelona – Borussia Dortmund 3-1, Slavia Praha – Inter 1-3. Gruppe G:

Zenit – Lyon 2-0, RB Leipzig – Benfica 2-2.

Zenit – Lyon 2-0, RB Leipzig – Benfica 2-2. Gruppe H:

Valencia – Chelsea 2-2, Lille – Ajax 0-2.

Det var noe halvveis over Liverpool-laget innledningsvis i oppgjøret. Ancelottis menn var gode defensiv og giftige da de riktige overgangsmulighetene kom. Dries Mertens sendte blåtrøyene opp i ledelsen etter 21 minutter. Han timet et løp i bakrom perfekt og dunket inn åpningsmålet i nærmeste hjørne.

Liverpool mistet også Fabinho tidlig. Brasilianeren måtte av med en skade, og ble erstattet av Georginio Wijnaldum. Minutter seinere lå også Virgil van Dijk nede, men denne gangen kunne Liverpool-fansen puste lettet ut.

I den andre omgangen la Napoli seg veldig dypt i banen. Liverpool fikk i lange periode stå høyt i banen og presse på, slik vi har sett laget gjøre en rekke ganger i år. Italienerne sleit med å komme seg ut av presset, men samtidig forsvarte de seg godt i egen boks.

Det holdt en stund, men etter 65 minutter utliknet Dejan Lovren for Liverpool. Kroaten ruvet høyest i boksen på en corner og stanget ballen i mål.

Det ga Liverpool blod på tann, og Merseyside-laget presset på for vinnermålet mot slutten, men de greide ikke å finne målet som ville ha sikret avansementet.

AlephEpsilon on November 28th, 2019 at 08:46 UTC »

Love this kid. Humor + self-confidence + results.

LuciferTn on November 28th, 2019 at 08:16 UTC »